На 100% заповнені реанімації для пацієнтів з COVID-19 у двох лікарнях в Ужгороді

22 Листопада 2021, 21:42
Фото ілюстративне 1874
Фото ілюстративне

Кількість госпіталізацій пацієнтів із коронавірусом на Закарпатті відповідає показнику «червоної» зони карантинних обмежень. –про це 22 листопада Суспільному повідомив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Анатолій Пшеничний.

За його словами, наразі, згідно з іншими показниками, наша область ще перебуває в "помаранчевій". В обласній лікарні імені Новака, а також закарпатській інфекційній для пацієнтів із коронавірусом є 140 і 90 ліжок відповідно. В обох медзакладах реанімації заповнені на 100%.

В Закарпатській обласній лікарні перебувають 60 пацієнтів із коронавірусом, каже директор медзакладу Юрій Яцина. Роботу ковідного відділення відновили тут 22 жовтня. Розгорнули 140 ліжок. Пацієнтів із коронавірусом приймають у двох корпусах.

"10 реанімаційних ліжок – у хірургічному корпусі у зв’язку з тим, що кисневі станції там дві працюють і вони дають нам можливість правильно розраховувати питання з киснем, — пояснив Юрій Яцина. — Інші хворі лежать у гінекологічному корпусі. Там використовуємо балонний кисень і концентратори. На даний час кількість хворих трошки знизилася. Якщо ми мали тиждень тому 70-80 пацієнтів, то на сьогодні у нас їх 60".

Понад 70 % пацієнтів обласної інфекційної лікарні потребують кисневої підтримки, розповів директор закладу Михайло Поляк. У лікарні є киснева станція. Також щотридні їм доставляють балони з киснем. За словами Михайла Поляка, такого балона пацієнту вистачає приблизно на пів години. Наразі в інфекційній лікарні перебувають 69 хворих на COVID-19.

"Така кількість хворих у нас тримається вже майже два тижні: від 60 до 67, 69, — сказав лікар. — Тобто хворих досить багато. Захворювання проходить досить важко. Дуже багато киснезалежних. Більше хворих помирає, ніж помирало у попередній хвилі. На сьогодні в області померли 12 хворих, а помирає й більше".

Саме через збільшення кількості госпіталізацій хворих на COVID-19 область перейшла до "помаранчевої" зони карантинних обмежень, каже директор департаменту охорони здоров’я ОДА Анатолій Пшеничний. За його словами, рівень госпіталізацій за 21 листопада був понад 60 людей на 100 тисяч населення.

"Це показник "червоного" рівня епідемічної небезпеки, — пояснив чиновник. — Якщо ще один з шести показників вище — або коефіцієнт виявлення випадків більше 20, або рівень захворюваності, або динаміка рівня госпіталізацій більше за 50%, або завантаженість ліжок з киснем більше 65% — то область автоматично після рішення державної комісії переходить область до "червоного" рівня".

За словами Анатолія Пшеничного, показник госпіталізацій в області перевищений вже тиждень.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024