На Закарпатті помер відомий музикознавець та директор фестивалю «Червона Рута» Тарас Мельник

24 Січня 2022, 14:15
На Закарпатті помер відомий музикознавець та директор фестивалю «Червона Рута» Тарас Мельник 787
На Закарпатті помер відомий музикознавець та директор фестивалю «Червона Рута» Тарас Мельник

В Ужгороді 22 січня пішов із життя відомий український музикознавець, співзасновник та беззмінний директор фестивалю «Червона Рута» Тарас Мельник. Йому було 68 років.

Як розповідає «Українська правда», сумну звістку повідомила племінниця Тараса Мельника Наталія Антонова у Facebook та його дочка Соломія Мельник у Facebook.

Родина митця не повідомляє про причини смерті, проте за кілька днів до смерті донька директора «Червоної Рути» Соломія Мельник писала у соцмережі, що він мав ускладнення внаслідок коронавірусної хвороби та переніс операцію.

Для довідки: Тарас Мельник народився 17 січня 1954 року. Навчався у Київській державній консерваторії ім. Чайковського, де був учнем відомого композитора Миколи Скорика. Проте на п'ятому курсі його виключили за проукраїнську позицію та відправили на завод працювати слюсарем.

Два роки Мельник працював викладачем у Ніжинському державному педагогічному інституті ім. Гоголя, а згодом – у Національній музичній академії України ім. Чайковського.

У 1989 році разом із нині заслуженим артистом України Кирилом Стеценком та іншими товаришами організував і провів перший фестиваль української музики «Червона рута» в Чернівцях. Також він був співзасновником дитячого фольклорного театру «Дай Боже!».

Також Мельник був учасником рок-групи «Еней» та музикознавцем, який досліджував звичайну педагогіку українців. За вагомий особистий внесок у розвиток українського музичного мистецтва нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

«Червона рута» – це один із найавторитетніших музичних форумів України, який відбувається з 1989 роки. Його проводять раз на два роки: у парні роки відбуваються обласні відбіркові конкурси, у непарні роки – підготовка та проведення фінальних змагань фестивалю.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024