Які ліки покласти до дитячої дорожньої аптечки

23 Серпня 2022, 15:45
Які ліки покласти до дитячої дорожньої аптечки 367
Які ліки покласти до дитячої дорожньої аптечки

За складом дитяча аптечка мало відрізняється від набору ліків для дорослих. З іншого боку, препарати треба підбирати ретельніше, врахувати всі ризики. Необхідно визначитися з дозуванням та підрахувати об’єм кожного лікувального засобу, щоб його гарантовано вистачило на період подорожі. Для максимально ефективного підбору препаратів краще проконсультуватися з сімейним лікарем: він приверне увагу батьків до хронічних хвороб дитини та підкаже, як знизити вірогідність загострень. Аптека D.S. – можливість купити ліки, необхідні малюку, на одному сайті з доставкою.

Особливості дитячої аптечки

Є стандартний набір препаратів для сімейної аптечки, на 80% він збігається зі списком ліків для дитини. Тож сімейна аптечка годиться для підтримки здоров’я малюка під час поїздки, але її необхідно поповнити. Варто врахувати особливості способу життя дитини, особливо активної або такої, що наближається до підліткового віку. Ризик травматизму в цьому віці підвищений. Вірогідність різких змін настрою, особливо в стресових умовах, теж вищий у порівнянні з дорослими. Базовими складовими аптечки для дитини є жарознижувальні препарати, спазмолітики, антисептики, протиалергічні, знеболювальні та антимікробні засоби.

Ліки для шлунково-кишкового тракту

Ця група препаратів особливо актуальна в теплу пору року, коли діти споживають більше фруктів та овочів. Недостатньо чисті плоди можуть викликати кишковий розлад. В онлайн-аптеці доречно придбати препарати трьох видів:

  • сорбенти та ліки для зняття інтоксикації під час отруєння – «Сорбекс», активоване вугілля, біла глина;
  • ліки для зупинки діареї (особливо важливо в дорозі) – «Біонорм Детокс», «Лоперамід»;
  • антимікробні препарати для боротьби з інфекцією – «Ніфуроксазид».

Враховуючи, що кишкові розлади викликають біль в животі, стануть у нагоді спазмолітики, зокрема, «Но-шпа» та «Дуспатолін».

Протизастудні та жарознижувальні препарати

Дитина може підхопити застуду в будь-яку пору року, причому влітку ризик навіть вищий. Тож до аптечки варто додати ліки для зняття таких симптомів, як нежить, кашель, підвищена температура:

  • муколітики для позбавлення від кашлю;
  • «Називін», «Віброцил» для полегшення дихання при нежиті;
  • препарати на основі парацетамолу для нормалізації температури.

Щоб мати можливість вимірювати температуру, до аптечки варто додати електронний термометр, зручний для транспортування.

Як перевозити ліки

Більшість препаратів зберігаються при кімнатній температурі, але є такі, яким потрібна температура від 8 до 15 градусів або навіть нижча за 8 градусів. Єдиний спосіб перевезти ліки так, щоб вони не втратили своїх властивостей – термо-сумка. При прибутті на місце препарати треба відразу покласти до холодильника. Інші ліки треба перевозити, уникаючи сонячних променів та перегріву, в закритому контейнері.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024