Отит у дитини: чим лікувати

24 Серпня 2022, 14:00
Отит у дитини: чим лікувати 302
Отит у дитини: чим лікувати

Одним з найпоширеніших захворювань у немовлят є так званий гострий середній отит. Понад третини дітей стикаються з цим недугом у віці до 1 року, тому батьки завжди повинні бути напоготові і за потреби – вжити всіх необхідних заходів, аби облегшити протікання хвороби та повністю усунути її всіма доступними засобами.

Варто розуміти, що запалення вуха у дитини супроводжується гострим болем, підвищенням температури, крім того, спостерігається виділення з вуха та втрата слуху. Загалом, як відзначають педіатри, отит проходить в три стадії: катаральна, гнійна і репаративна. І тут дуже важливо утриматися від самолікування і одразу звернутися до лікаря, який, власне, й назначить правильний курс лікування.

Чим лікують отит у дітей

Хоча для лікування запалення вуха у дітей використовують найрізноманітніші методи та засоби (як традиційні, так і сучасні), оптимальний спосіб визначає саме лікар, який застосовує індивідуальний підхід до кожного випадку окремо. Найчастіше це так звана симптоматична терапія, яка передбачає використання спеціальних нестероїдних препаратів з протизапальною дією.

Одним з кращих препаратів для лікування отиту у дітей є краплі «Отипакс», що мають у своєму складі всі необхідні компоненти, зокрема:

  • Місцевий анестетик лідокаїн;
  • Феназон, який вирізняється ефективними протизапальними властивостями.

Використовують цей препарат у разі, якщо в дитини гострий перебіг отиту (у віці від 1 місяця), післягрипозний чи баротравматичний отит. Ще раз звертаємо вашу увагу на те, що курс терапії, як і всі необхідні лікарські препарати, визначає виключно лікар.

Застосовуємо «Отипакс» правильно

Каплі слід закапувати у хворе вухо по 4 краплі двічі-трічі на день. Курс лікування – не більше десяти діб, після чого необхідно повторно звернутися до лікаря-отоларинголога.

Перед застосуванням флакон з препаратом необхідно нагріти в долоні, щоб дещо зменшити неприємні відчуття в дитини під час введення крапель у вухо. Під час закапування флакон повинен знаходитися у вертикальному положенні. Після використання флакон слід добре закрити захисним ковпачком та зберігати при кімнатній температурі подалі від дітей. Крім того, слід виключити пряме потрапляння сонячного проміння на краплі.

І ще один важливий момент: лікарський препарат «Отипакс», як і будь-які інші медичні засоби, необхідно купувати тільки в провірених офлайн чи онлайн аптеках. Від придбання ліків в торгових точках, які не мають нічого спільного з аптеками, краще утриматись – щоб уникнути купівлю підробки, яка не тільки не дасть необхідного ефекту, але й може нести загрозу здоров’ю дитини чи дорослого. Будьте пильними і бережіть себе й своїх близьких!

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024