Міфи та стереотипи про контактні лінзи

02 Вересня 2022, 16:16
Міфи та стереотипи про контактні лінзи 427
Міфи та стереотипи про контактні лінзи

Зі зростанням рівня популярності контактних лінз як методу корекції зору, почали з'являтися різноманітні міфи та стереотипи щодо цього виду оптики. В мережі масово ширилися страшилки про небезпеки, які можуть виникнути під час використання лінз. Проаналізуємо найбільш популярні з них.

  • Контактні лінзи випадають з очей

Мабуть, один з найперших страхів новачків, які тільки задумуються над покупкою лінз, проте офтальмологи стверджують, що такі випадки вкрай рідкісні. Навіть, якщо лінза випадає – це свідчить проте, що:

  1. вона не підходить вам за розміром
  2. пересушена слизова очей
  3. виробничий брак самої лінзи

Загалом же, якщо ви придбали лінзи за точним рецептом офтальмолога у перевіреній оптиці, як от Київлінза, що співпрацює з перевіреними виробниками, то жодних проблем із використанням лінз не повинно бути.

  • Лінзи згортаються в оці

У випадку згортання, лінза зміщується у самий край верхнього повіка, що викликає подальші складнощі з її видаленням, яке може супроводжуватися досить болючими відчуттями та подразненням. Це дійсно небезпечна ситуація, проте її можна уникнути, якщо правильно доглядати за лінзами. Основною причиною згортання лінз є пересихання. Відповідно, умови зберігання та догляд за вашою оптикою – це саме те, що захистить вас від неприємностей. Дотримуйтесь базових правил:

  • зберігати лінзи слід у спеціальному контейнері з розчином
  • змінюйте рідину щодня, аби не допустити накопичення бруду та фізіологічних відкладень
  • слідкуйте за рівнем розчину в контейнері, оскільки під час спеки він теж може висихати
  • щільно закривайте контейнер
  • слідкуйте за терміном придатності засобів для зберігання і очищення лінз

Звичайно ж, важливо слідкувати ще й за якістю ваших засобів для догляду, адже вони теж можуть впливати на стан та довговічність оптики.

  • Лінзи небезпечні для здоров'я очей

Найперші лінзи й справді були небезпечними для людей, оскільки матеріали та технології мало відповідали вимогам. Раніше, люди носили лінзи з низьким рівнем проникності кисню, що досить негативно впливало на зорові органи. Проте, сьогодні виробники пропонують досконалу технологію м’яких контактних лінз з великим рівнем киснепроникності, що забезпечує комфорт, безпеку та підтверджує свою користь для зору.

  • Контактні лінзи можуть погіршувати гостроту зору

Насправді ж, контактні лінзи мають значно більше переваг навіть перед класичним методом корекції – окулярами, оскільки вони забезпечують 100% поле зору як у центрі, так і на периферії, менше навантажують око та навіть стримують процес падіння гостроти зору.

Звичайно ж, лінзи – це не на 100% досконала річ, вона так само має певні недоліки, проте правильний догляд та дотримання всіх рекомендацій лікарів подарують комфорт та лише позитивне уявлення про цю продукцію .

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024