Ужгородська колекція фотографій здобула срібну нагороду на конкурсі New York International Photography Awards

10 Січня 2023, 10:01
Колекція фотографій «Культурний етнос Закарпаття» 866
Колекція фотографій «Культурний етнос Закарпаття»

Колекція фотографій «Культурний етнос Закарпаття» здобула срібну нагороду на конкурсі New York International Photography Awards. 

Про це пише Голос Америки.

На знімках фотографа Михайла Дороговича – люди у костюмах та інтер'єрах з унікальної колекції Закарпатського музею архітектури та побуту в Ужгороді. Вони представляють самобутність та характер жителів найменшої області України – Закарпатської – кінця 19-початку 20 століття.

Українці (лемки, бойки, гуцули та долиняни), угорці, румуни, словаки, німці (шваби), євреї – разом століттями зберігали свою ідентичність та самобутність поміж Карпатськими горами й чотирма прилеглими кордонами країн Євросоюзу.
Михайло Дорогович каже, що хотів передати на світлинах красу та духовне багатство закарпатців, працю майстрів, побут, гордість та колорит, який зникає, але ще живе.

Окрім фотожурналістики Михайло також відомий як автор документального кіно і як соло-альпініст та фахівець з гірського соло-трекінгу. Фотографував Карпати, Крим, Кавказ, Альпи, Алтай, Камчатку, Памір та Тянь-Шань.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024