На Закарпатті судитимуть членів злочинного угруповання, які підробляли довідки для ухилянтів

20 Січня 2023, 13:11
Фото з місця затримання 579
Фото з місця затримання

Слідчі завершили досудове розслідування у справі, щодо підробки медичної документації для чоловіків, що у період воєнного стану мали намір перетнути кордон України. 

Про це йдеться на сайті поліціянтів.

У червні 2022 року оперативники зі слідчими заблокували злочинну схему, пов’язану з незаконним переміщенням військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон України.  

У ході досудового розслідування було встановлено, що 47-річний житель села Минай організував злочинне угруповання, до якого залучив  свого 21-річного сина та 45-річну співробітницю районного територіального центру комплектування. 

У злочинній змові вони займалися підробкою висновків спеціалістів медустанов інших областей про нібито наявність у їхніх клієнтів хвороб, які несумісні з проходженням військової служби. Надалі ці підробки чоловіки надавали при проходженні військово-лікарської комісії та в результаті отримували довідки про непридатність до військової служби та можливість покинути межі України. 

Організатора було затримано за силової підтримки бійців КОРДу саме під час отримання ним від чергового клієнта грошових коштів у розмірі 11 тисяч доларів та 18 500 гривень. Тоді з місця події та в ході обшуків транспортного засобу і житла фігурантів слідчі загалом вилучили понад 30 тисяч доларів, 5 400 євро та 746 500 гривень. 

Слідчі, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, провели всі необхідні слідчі дії у справі, зібрали достатньо доказів та вже сформували обвинувальний акт, який разом з матеріалами кримінального провадження скерували для судового розгляду. Троє членів організованого злочинного угруповання обвинувачуються у вчиненні злочинів, передбачених частиною 3 статті 28, частиною 3 статтею 332, частиною 1, 3 статтею 358 Кримінального кодексу України. 

Їм загрожує до 9 років ув’язнення з позбавленням права займатися певною діяльністю чи обіймати певні посади на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром