Депутатка Закарпатської облради «пофарбувала» частину регіону в кольори прапора Угорщини

28 Січня 2023, 13:59
Юдіта Петеї 475
Юдіта Петеї

Депутатка Закарпатської обласної ради від «КМКС» Партія угорців України» Юдіта Петеї на своїй сторінці у соцмережі Facebook розмістила фото мапи Закарпаття, половина якої пофарбована в кольори угорського прапора.

Про це розповідають журналісти Української правди.

Публікація мапи української області з підписом «Боже, борони Закарпаття» відбулася на фоні заяв Петеї про утиски етнічних угорців на Закарпатті.

Пізніше депутатка видалила фото зі своєї сторінки, зазначає інтернет-видання. Також зазначається, що політсила, яку представляє Петеї — «КМКС» Партія угорців — підтримує нинішнього прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

«Цю «патріотку» України мали призначити заступником Голови ЗОДА пана Микити.  Чиновники повдягали хакі, але навіть під час війни живуть за принципом – гроші не пахнуть, незалежно від того, з ким їх заробляти. Фейсбук Юдіта Петеї вже почистила, але скриншоти не горять», — прокоментував ситуацію народний депутат, колишній мер Мукачева Віктор Балога.

Станом на 13.45 коментарів самої Петеї або пресслужб «КМКС» Партія угорців України» і Закарпатської облради не надходило.

Раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ викличе посла Угорщини після того, як угорський премʼєр-міністр Віктор Орбан назвав Україну «нічийною землею».

Коментарі
28 Січня 2023, 12:40
Може, пора уже задіяти юридичні механізми? Є формула: орган+хуярто=пуцлєр. В Закарпатті потроху проростає мадярський шовінізм і з цим потроху щось треба робити, для прикладу, дозволити їм виходити з українського громадянства, залишаючи собі лише угорське (це має стосуватися і громадян інших країн на період війни), без права його поновлення після війни.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024