В Ужгороді стартував круглий стіл щодо забезпечення освітніх прав нацменшин

31 Січня 2023, 17:44
Фото з круглого стола 310
Фото з круглого стола

В Ужгороді стартував триденний круглий стіл щодо забезпечення освітніх прав представників національних меншин.

Про це розповідають на сторінці Ужгородської міськради.

Знаково, що захід проводять у нашій області, де компактно проживає найбільша кількість представників нацменшин. На цьому під час відкриття наголосив Шинкарюк Ігор - заступник голови Закарпатської ОДА.

«Питання, які стосуються національних менших, ворог використовує як фактор дестабілізації в нашому краї та в інших регіонах країни загалом. Ми стежимо й відповідно реагуємо на ці виклики, адже розуміємо всі ризики. Нині ми об’єднані як ніколи, зокрема й у питаннях щодо забезпечення рівного доступу до якісної освіти для всіх українців», – зауважив Ігор Шинкарюк.

В умовах війни важливо забезпечувати освітні права, дбаючи й про безпеку та психологічне здоров’я усіх учасників навчального процесу, підкреслила заступниця міністра освіти і науки України Віра Рогова. За її словами, понад 156 тисяч дітей стали внутрішньо переміщеними особами, тож надання якісних освітніх послуг дітям, зокрема й на деокупованих територіях, – це надскладне завдання.

Регіональна освітня політика навіть в умовах воєнного стану здійснюється відповідно до сучасних потреб та з урахуванням особливостей нашого краю. Як повідомила директорка департаменту освіти та науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА Мар’яна Марусинець, йдеться передусім про поліпшення якості освіти, доступу до неї, а також про підвищення ефективності роботи закладів освіти за різними напрямками.

«Виважені та гнучкі підходи до реалізації на місцевому рівні державної політики успішно втілюються завдяки системному програмному підходу», – зазначила Мар’яна Марусинець.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024