Ужгородські школярі зустрілися з дитячою письменницею Галиною Малик

01 Лютого 2023, 11:11
Галина Малик 591
Галина Малик

Школярі-четвертокласники школи №1  в Закарпатській обласній бібліотеці зустрілися із дитячою письменницею Галиною Малик.

Про це розповідають журналісти Zaholovok.

Літературну зустріч провели до Дня дитячої книги в Україні та до старту тижневої акції «Дитячий письменник за прилавком» в Ужгороді.


Під час літературної зустрічі Галина Малик розповіла дітям, що радить і що не радить читати, багато жартувала з ними, слухала вірші у виконанні школярів та прочитала свої твори.  

«Ми говорили про ювілей Всеволода Нестайка і, звичайно, про те, що таке книжка зараз, наскільки вона важлива для дітей саме в такий час.  Війна дуже погано вплинула на всіх. Не могла не зачепити жодної душі в Україні. Вона змусила нас по-новому подивитися на себе і на світ. І на себе у світі. На те, що ми робимо і як. Я гадаю, що кожен знайшов своє місце. Зброю я не можу брати до рук, але у мене є своя зброя – те, що я пишу», – розповіла Галина Малик.

За словами письменниці, її книгу «Вуйко Йой і Лишиня» видали у Польщі. Це видання буде безплатно розповсюджуватися для українських дітей-переселенців у різних країнах Європи.

«Цю книжку видали у Польщі та за кошти поляків, які живуть у Нью-Йорку. Її видали безплатно для наших дітей, які зараз живуть по всій Європі. Вона буде розповсюджуватися безплатно. Це видання безгонорарне. Я радію цьому, бо кожен повинен робити свою справу на своєму місці. І тоді все буде добре», – зазначила Галина Малик.

Нагадаємо, акція «Дитячий письменник за прилавком» за ініціативи професора Федора Шандора триває в Ужгороді з 30 січня по 3 лютого.  Щодня з 14:00 до 15:00 у книгарні «Кобзар» на читачів чекатимуть відомі закарпатські дитячі письменники.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39