Ужгородські правоохоронці відкрили справу на двох посадовців за незаконну вирубку ліса

09 Лютого 2023, 14:22
Фото вирублених дерев 570
Фото вирублених дерев

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області притягла двох посадових осіб Баранинської сільської ради до адміністративної відповідальності.

Про це йдеться на сторінці інспекції.

Факт порушення вимог природоохоронного законодавства було зафіксовано в ході обстеження місця рубки чотирьох дерев породи липа поблизу супермаркету «АТБ» на території Баранинської територіальної громади. 

Як з'ясувалося, посадовими особами Баранинської сільської ради не надіслано запит до Інспекції щодо можливості участі держінспектора в роботі комісії, не направлено акт обстеження зелених насаджень. Вищезгаданою сільською радою не видавався ордер на видалення зелених насаджень. Окрім того, видалення дерев згідно з актом обстеження визначено за адресою села Баранинці, а фактично проведено на землях Великолазівської сільської ради.

На час проведення огляду місця вирубки встановлено, що дерева вирубані, а пні від зрубаних дерев викорчувані. Відсутність пнів від зрубаних дерев унеможливлює встановлення розміру завданої шкоди, оскільки відповідно до постанови Кабінету Міністрів України розмір шкоди, заподіяної внаслідок знищення зелених насаджень встановлюється за фактичними замірами дерев у корі біля шийки кореня.

Для подальшого розслідування справи матеріали скеровано до Ужгородського РУ поліції ГУНП в Закарпатській області.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024