Мальтійська служба допомоги передала ужгородським школам генератори та електрообігрівачі

07 Березня 2023, 14:17
Фото генераторів 290
Фото генераторів

Генератори та електрообігрівачі від Берегівської районної організації Мальтійської служби допомоги одержать загалом 72 школи та дитячі садочки Закарпаття.

Про це розповідають журналісти Karpat.in.ua.

Навчальні заклади отримають відповідну допомогу на загальну суму близько 100 мільйонів форинтів за сприяння Товариства ім. Ракоці, Закарпатського угорськомовного педагогічного товариства, церков, Мальтійської служби допомоги Угорщини та адміністрації прем’єр-міністра Угорщини. 

6 березня пристрої в Берегові отримали керівники навчальних закладів територіальних громад Ужгородщини та Виноградівщини.

«Наразі перебоїв з електропостачанням немає, тож генератори – це фактично аварійний резерв. Водночас воєнний час показав, що ці пристрої можуть бути дуже потрібні. Передані генератори здатні забезпечити електроенергією навчальний заклад, але не придатні для промислового використання», – повідомив директор Берегівської районної організації Мальтійської служби допомоги Янош Макук.

Янош Макук також зазначив, що пристрої придбали для закладів, від яких надійшов відповідний запит. Пакет допомоги складається з чотирьох засобів: двох електричних обігрівачів, вентилятора гарячого повітря та генератора.

У середу пристрої планують передати школам територіальних громад Мукачівщини та Берегівщини.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024