Закарпатські митники затримали чоловіка, який намагався перевезти фірмові речі

20 Березня 2023, 18:36
Митний пост «Тиса» 839
Митний пост «Тиса»

Прикордонники митного посту «Тиса» задокументували порушення митного законодавства, пов’язане із недекларуванням новеньких брендів, загальна орієнтовна вартість яких сягає кілька сотень тисяч гривень.

Про це інформує пресслужба Закарпатської митниці.

Порушником виявився 49-річний житель Тернопільщини, який повертався з Іспанії, де перебував у приватних справах. Перетинаючи українсько-угорський кордон на автобусі, під час проходження митних формальностей водій вказав у декларації лише паспортні дані та документи на транспортний засіб. 

Усно заперечив наявність будь-яких товарів, що підлягають декларуванню, у тому числі таких, переміщення яких через митний кордон України обмежено.

При перевірці навісного багажного відділення, який прикріплений до задньої частини автобуса, інспектори виявили коробки з новенькими фірмовими речами. 

Тож, перевізник свідомо вніс у декларацію неправдиву інформацію про товар, який, зрозуміло, завозився з-за кордону з комерційною метою, але в обхід сплати митних платежів.

Так, серед не задекларованого багажу митники виявили 15 пар колекційного жіночого та чоловічого взуття торгових марок «MASSIMO DUTTI», «TOM FORD», «GUCCI», «SANDARO», «SCOTCH SODA AMSTERDAM», «LE SILLA», «BALLY», «PUMA», «HERMES», 6 од. жіночих сумок відомих брендів: «EMPORIO ARMANI» та  «ZARA»; жіночий костюм від «SANDRO», та кілька пар чоловічих джинсів  від «MASSIMO DUTTI».

Відтак, відносно водія складено протокол про порушення митних правил за частиною 2 статті 471 Митного кодексу України. Санкції правопорушення передбачають накладення штрафу у розмірі 30% вартості предметів правопорушення.

Наразі не задекларовані бренди вилучено, їх остаточну вартість визначить спеціаліст-експерт.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024