Чопські прикордонники навчалися та обмінювались досвідом зі словацькими колегами

21 Березня 2023, 16:00
Закарпатські прикордонники пройшли курс навчання в Словаччині 284
Закарпатські прикордонники пройшли курс навчання в Словаччині

Прикордонники Чопського загону пройшли курс навчань у Словаччині. Отримані знання їм необхідні для ефективнішої комунікації з іноземними колегами. Про це пишуть на фейсбук-сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

Цикл семінарів та мовних курсів для прикордонників і митників України та Словаччини відбувся в рамках міжнародного проєкту «Safe and Inclusive Border between Slovakia and Ukraine (SIBSU)».

Прикордонники, що служать на українсько-словацькій ділянці кордону пройшли два курси з вивчення словацької мови. Правоохоронці успішно опанували базові знання іноземної мови та спеціальну термінологію, необхідну для ефективного спілкування з іноземними колегами.

Водночас прикордонники та митники Словаччини пройшли аналогічний курс української мови.

У повідомленні йдеться, що учасники також ділилися досвідом та обговорювали питання прикордонного і митного контролю, організації спільних патрулювань, протидії незаконній міграції та контрабандній діяльності на українсько-словацькому кордоні, співпраці прикордонного і митного відомств України з міжнародною агенцією Frontex.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39