На Закарпатті природоохоронці зібрали й переробили понад 200 тонн сміття

23 Березня 2023, 13:07
Фото зібраного сміття 628
Фото зібраного сміття

Понад 200 тонн відходів зібрали й переробили природоохоронці у верхів’ях Тиси в рамках спільної програми PET Cup та Diageo. 

Про це розповідають журналісти Karpat.in.ua.

В Ужгороді та Берегові першим етапом програми стало збільшення потужностей зі збору сміття. Було створено пункти роздільного збору та проміжної переробки відходів, модернізовано сміттєзбиральну техніку й покращено систему роздільного збору відходів у школах.

На другому етапі розширили потужності з переробки сміття шляхом поліпшення інфраструктури та обладнання заводів. Програма в п’ять разів збільшила кількість відходів, які переробляються в Берегові, а також активізувала роздільний збір сміття в Ужгороді.

Значна увага приділяється також просвітницькій діяльності. Наприклад, у соціальних мережах розміщуються інформаційні пости та навчальні відеоролики про те, як популяризувати селективний збір відходів серед громадськості.

Війна в Україні, яка триває вже понад рік, неодноразово майже зупиняла реалізацію проєкту, зокрема, через неможливість підтримувати обладнання заводу в робочому стані та переробляти відходи одночасно зі збором у зв’язку з регулярними перебоями в електропостачанні. Крім того, не було впевненості щодо майбутнього збуту відходів.

Однак, попри складні умови, проєкт триватиме й цього року. Його основними завданнями є встановлення острівців для збору сміття, систем очищення річок та ширше залучення громадськості.

Заплановане буде реалізоване як у Берегові, так і в Ужгороді шляхом розміщення додаткових пунктів селективного збору відходів, сміттєвих баків у школах та громадських центрах, а також сітки для збору відходів на річці Латориця.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024