На Ужгородщині викрили схеми зловживань бюджетними коштами

07 Квітня 2023, 17:15
Фото ілюстративне 1216
Фото ілюстративне

Схеми зловживань із бюджетними коштами викрили на Ужгородщині. Фігурантку однієї зі справ судитимуть. Ще двом чоловікам у двох інших справах – повідомили про підозру.

Про це пише Закарпатська обласна прокуратура.

Через службову недбалість під суд піде співробітниця Закарпатського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН. Вона відповідала за фінансову діяльність підрозділу. За даними слідства, вона неналежно виконувала свої службові обов’язки, чим завдала шкоди державним інтересам.

Обласне відділення Комітету було орендарем СК «Юність» в Ужгороді. Керівництво відділення укладало договори суборенди з підприємцями чи товариствами на користування приміщеннями спорткомплексу. При цьому громадянка протягом 2020-2021 років систематично занижувала розмір орендної плати при її нарахуванні, через що обласний бюджет недоотримав майже 184 тисяч гривень.

Підозру у службовій недбалості одержав і підприємець із Перечина. Він був інженером з технічного нагляду при реконструкції одного з відділень місцевої лікарні.

Підозрюваний не забезпечив належну перевірку якості та обсягу виконаних робіт, однак підписав будівельну документацію з внесеними туди неправдивими даними. Внаслідок протиправних дій із місцевого бюджету підряднику незаконно перераховано майже 429 тисяч гривень за те, що фактично не було зроблено.

Третє кримінальне провадження відкрили щодо директора підрядного підприємства. Його підозрюють у заволодінні майном через зловживання службовим становищем та підробленні офіційних документів під час будівництва кладовища на Ужгородщині.

Службовець видав фальсифіковані акт і довідку, які містили неправдиві дані щодо виконаних робіт, зокрема і про їх вартість. На підставі підроблених документів замовник здійснив оплату на рахунок підприємства, а підозрюваний безпідставно заволодів коштами з державного та місцевого бюджетів на суму майже 223 тисяч гривень.

Наразі у кримінальних провадженнях, де особам повідомлено про підозру, триває досудове розслідування для встановлення усіх деталей злочинів. А розгляд провадження щодо службової особи Закарпатського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту МОН здійснює Ужгородський міськрайонний суд.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024