На Закарпатті затримали «ухилянта», який намагався підкупити прикордонника

29 Травня 2023, 16:56
Фото з місця затримання 380
Фото з місця затримання

На Закарпатті слідчі викрили зловмисника, який за дві тисячі доларів США хабаря намагався незаконно перетнути держкордон. 

Про це йдеться на сторінці поліціянтів.

47-річного фігуранта впіймали в рамках проведення оперативних заходів, безпосередньо під час передачі службовцеві 2-ох тисяч доларів США неправомірної вигоди. Гроші слідчі вилучили як речові докази.

В ході слідства було встановлено, що за кілька днів до події зловмисник зв’язався з військовослужбовцем та запропонував хабар, замість допомоги у перетині кордону поза межами пункту пропуску. Про незаконну пропозицію прикордонник повідомив своє керівництво та правоохоронні органи.

Наразі підозрюваного затримано. Слідчі вже повідомили йому про підозру у наданні службовій особі неправомірної вигоди за невчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, вчиненого за попередньою змовою групою осіб. 

Також за їх клопотанням суд уже обрав зловмисникові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Кримінальне провадження у поліції відкрито за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленні волі на строк від чотирьох до восьми років.

Досудове розслідування у справі триває. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024