Скільки коштує навчання у ВНЗ Польщі?

12 Липня 2023, 13:20
Скільки коштує навчання у ВНЗ Польщі? Реклама 759
Скільки коштує навчання у ВНЗ Польщі?

Польща – приваблива європейська країна для іноземців, які хочуть здобути гідну вищу освіту. Диплом котирується в усьому світі, а це чудова можливість знайти гідну роботу в Європі та далеко за її межами.

Однією з головних переваг є доступна ціна. На сайті польських університетів ВСБ Меріто можна ознайомитися з вартістю навчання у Польщі, умовами вступу, факультетами із затребуваними професіями на сучасному ринку праці.

Вартість вищої освіти в Польщі

Вартість фіксована на весь період навчання, немає додаткових платежів, гарантується чесність ціноутворення. При цьому, чим престижніший університет та спеціальність, тим дорожче навчання.

Варто зазначити, що навчатися в державному навчальному закладі дешевше, але й вступити сюди складніше. Іноземні студенти обирають частіше приватні ВНЗ, оскільки вступити простіше.

Вартість залежить від мови викладання, оскільки навчання у Польщі відбувається польською або англійською. На польському ціна доступніша, ніж на англійському факультеті. Причому іноземні кандидати мають надати документ, який підтверджує володіння однією з цих мов.

Тому рекомендовано мовні курси, вони проходять в онлайн форматі або на базі університетів ВСБ Меріто офлайн. Багато навчальних закладів пропонують знижки та різні вигідні пропозиції для вступників, зокрема й безкоштовні мовні курси.

Кінцева вартість навчання в Польщі залежить від низки факторів, а саме:

  • рейтинг навчального закладу;
  • місто;
  • мова викладання;
  • форма навчання (денна або заочна);
  • тип диплома (бакалавр/магістр/аспірант);
  • обраний факультет та спеціальність.

Варто зазначити, що вартість у польських вишах не вища, ніж в українських, а якість освіти краща. Тому до Польщі приїжджає багато українців з метою отримати європейський диплом.

Ціна коливається від 800 до 12000 євро на рік, залежить від безлічі факторів. За статистикою, середня вартість становить 1200 євро. Іноземні кандидати оплачують рекрутаційний внесок за розгляд заявки. Розмір визначається індивідуально кожним навчальним закладом на свій розсуд.

У чому переваги навчання в польських університетах?

У Польщі престижно й економічно вигідно навчатися. До інших конкурентних переваг польської вищої освіти відносять:

  • великий вибір актуальних спеціальностей;
  • лояльне ставлення до студентів;
  • безпека;
  • комфортні умови для проживання, навчання та роботи;
  • оплачувані стажування;
  • високий рівень освіти тощо.

Для українців це ще й схожість мов та традицій, географічна близькість, вигідні пропозиції тощо.

Якість освіти суворо контролюється незалежною Комісією. Диплом польського університету дає змогу працевлаштуватися в будь-якій країні, тому навчатися тут престижно та вигідно. Популярні факультети - туризм, економіка, філологія, інформаційні технології, внутрішня безпека, логістика тощо.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024