У Чопі сапери провели учням 9-10 класів заняття з мінної безпеки

15 Вересня 2023, 09:00
У Чопі сапери провели учням 9-10 класів заняття з мінної безпеки 522
У Чопі сапери провели учням 9-10 класів заняття з мінної безпеки

 

Військові Державної спеціальної служби транспорту 13 вересня провели заняття з мінної безпеки учням 9-10 класів Чопської школи №1. Робили це сапери, котрі розміновували території областей, де йшли бойові дії. 

Про це розповів військовослужбовець Сергій Коханов, пише СуспільнеЗа його словами, дітям показали макети вибухових пристроїв та розповіли, як поводитися на замінованих територіях.

Про вибухонебезпечні предмети розповідали сапери учням 9-х та 10-х класів Чопської школи №1. Такі заняття військові проводять для дорослих та дітей з 5-ти років.

Військовослужбовець Сергій Коханов каже: 

«Цю роботу наш 711-й полк проводить постійно. Я проводив заняття і в Нижніх Воротах, і в Іршаві. Програма занять трохи відрізняється — з дітьми заняття проводяться в ігровій формі, з дорослими — додатково малюнки та картинки. Інформування в основному таке, як поводити себе на цих територіях. Ми не розповідаємо про типи боєприпасів і тому подібне».

Сапери не лише навчають школярів і дорослих, а й самі постійно навчаються і працюють у гарячих точках.

«Побував на розмінуваннях у Херсонській, Харківській та Чернігівській областях, у Конотопі. Ціла Україна забруднена вибухонебезпечними предметами. Це треба розміновувати роками. Тому зараз ми навчаємо і проводимо розмінування, час від часу виїжджаємо на розмінування», — розповів сапер Юрій Микула.

Заступниця директора з навчально-виховної роботи Чопської школи Іванна Сас каже: заняття з мінної безпеки військові проводили, бо їх запросив учитель.

«Наш вчитель захисту України сам військовий, він пенсіонер, але раніше служив. Він запросив наших гостей, щоб прийшли нам провести таку лекцію. Ця бесіда зараз дуже актуальна, бо ми хочемо, щоб діти знали про мінну небезпеку. Бо все ж таки різні випадки можуть бути. Дітям цікаво, бо вони обізнані. На уроках захисту України та класні керівники на виховних годинах проводять з учнями різні бесіди про ситуації, які виникають зараз. Тому вони із задоволенням слухають», — додала жінка.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024