В Ужанському нацпарку вакцинували тварин від сказу

22 Вересня 2023, 10:03
Розкладають приманки 228
Розкладають приманки

 На території Ужанського національного природнього парку у другій декаді вересня 2023 року проводиться осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин шляхом розповсюдження приманок з вакциною вручну.

Про це йдеться в повідомленні нацпарку.

Приманка з  вакциною безпечна для тварин і людей, має вигляд невеликих брикетів розміром з сірникову коробку із запахом м’ясо-кісткового борошна. У середині желеподібна капсула з вакциною проти сказу. Вакцини створюють специфічний імунітет при пероральному застосуванні, не викликають захворювання у молодих тварин, не виділяють вакцинний вірус зі слиною, безпечні для природного середовища, стабільні в польових умовах. Такі заходи забезпечать  створення  стійкого  імунітету  у диких тварин,  котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу та значно покращать епізоотичну ситуацію в районі.

«Звертаємось до мешканців  з проханням поставитись із порозумінням  до заходів з вакцинації  диких  м’ясоїдних  тварин, при виявленні не руйнувати їх, не брати в руки», – просять у нацпарку.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024