Медики в Ужгороді вперше провели пересадку серця

29 Вересня 2023, 10:32
Пересадка серця 905
Пересадка серця

Рiднi 44-рiчної пацiєнтки в Ужгородi дали дозвiл на трансплантацiю її органiв одразу пiсля констатацiї смертi мозку – за словами лiкарiв, це врятувало життя чотирьом хворим. 

Одному з них вперше в мiстi пересадили серце. Про це повiдомили в Закарпатському Обласному клiнiчному центрi нейрохiрургiї та неврологiї.

Як повiдомляється, це стало можливим завдяки згодi рiдних пацiєнтки та злагодженiй роботi команди лiкарiв Першого територiального медичного об’єднання міста Львова та команди Обласного клiнiчного центру нейрохiрургiї та неврологiї.

Щойно лiкарi констатували смерть мозку 44-рiчної пацiєнтки, а її родичi дали дозвiл на забiр органiв для трансплантацiї, ужгородськi медики сконтактували iз лiкарями Першого територiального медичного об’єднання м. Львова. Вони прибули в ОКЦНН разом iз реципiєнтом, якому тут же й пересадили серце донорки, адже серце «живе» поза органiзмом до 3-4 годин.

«Окрiм серця придатними до трансплантацiї були також печiнка та нирки, якi вiдвезли для пересадки до Львова. Забiр органiв та сама трансплантацiя тривала близько 6 годин», – коментують в Обласному клiнiчному центрi нейрохiрургiї та неврологiї.

Медики висловили спiвчуття та подяку рiдним донорки та наголосили, що її органи врятували 4 життя.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024