Підготовка до блекаутів в школах та лікарнях: що роблять у Чопській громаді

11 Жовтня 2023, 15:15
Екстренні відключення світла 503
Екстренні відключення світла

На території Чопської міської ради 1 жовтня всі пункти незламності переведені в діючий режим. Працювати пункти незламності будуть згідно з графіком роботи тих установ і організацій, на базі яких вони створені.

Про це журналістам Район.Ужгород відповіли в Чопській міськраді.

Чи забезпечені генераторами заклади освіти

Усі заклади освіти Чопської міської територіальної громади забезпечені генераторами. Триває підготовка закладів освіти Чопської міської територіальної громади до опалювального сезону, уклали договір на постачання 111,0 тисяч  кубометрів природного газу з ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг»» на загальну суму 1,8 мільйона гривень. 

Як проходить підготовка до опалювального сезону

Уповноважена особа управління освіти, культури, молоді і спорту Чопської міської ради оголосила відкриті торги з особливостями на закупівлю 28 тонн твердого палива (кам'яного вугілля ) на загальну суму 226 тисяч гривень. 27 вересня оголосили відкриті торги з особливостями на закупівлю дрова паливні з твердих порід дерев у кількості 289 метрів кубометрів на загальну суму 723,4 тисячі гривень. У закладах освіти Чопської міської територіальної громади є залишки дров у кількості 522,14 кубометра вугілля 2,4 тонни.

Чи готові заклади охорони здоров'я до блекаутів

Заклади охорони здоров'я на території Чопської міської територіальної громади готові до опалювального сезону та можуть працювати безперебійно у разі виключення світла.

КНП «Чопська міська лікарня» і КНП «Чопський центр медико-санітарної допомоги» забезпечені генераторами. В жовтні планують їх підключити. Також 303 уклали договори з ГК «НАФТОГАЗ» на опалювальний сезон. КНП «Чопська міська лікарня» уклала договір No4113/23-БО-Т від 12 вересня 2023 року на суму 82,7 тисячі гривень. КНП «Чопський центр медико-санітарної допомоги» має договір No4123/23-БО- Т від 12 вересня 2023 року на суму 27,6 тисячі гривень.

Як підготовлена Чопська громада до екстрених відключень світла

Проведені інструктажі з працівниками КП ЧМР «Чистий Чоп», КП ЧМР «Водоканал Чоп», КНП «Чопська міська лікарня», КНП «Чопський центр медико-санітарної допомоги» КП ЧМР «Чопський ринок» де відпрацьовані на практиці алгоритми дій під час умовних екстрених відключень від електропостачання, розглянули ефективність взаємодії персоналу відповідальних за енергозабезпечення та автономну роботу кожного з об'єктів критичної інфраструктури. Підготовлений до роботи трактор КА -454 який оснащений засобами для розчищення доріг від снігу, на КП ЧМР протиожеледними сумішами. З зимового періоду 2021-2022 «Чистий Чоп» залишились невикористані протиожеледні суміші у разі потреби закуплять додатково. «Чистий Чоп» проводить санітарну очистку на території громади під час якої робиться заготовка дров для потреб опалення адміністративної будівлі комунального підприємства по вул. Головна, 43. Ужгородський РЕМ на протязі 1- I кварталу 2023 року проводив планові роботи на території громади з обслуговування та ремонту електромереж які їм належать з метою уникнення аварійних відключень.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024