Обдаровану творчу молодь Закарпаття та їх керівників будуть заохочувати обласними преміями

08 Листопада 2023, 15:06
Обдаровану творчу молодь Закарпаття та їх керівників будуть заохочувати обласними преміями 110
Обдаровану творчу молодь Закарпаття та їх керівників будуть заохочувати обласними преміями

Із такою ініціативою виступила профільна комісія облради з питань культури, молодіжної та інформаційної політики, фізичної культури і спорту, яку очолює Наталія Шетеля. 

Наголошується, що грошова винагорода – краща мотивація для обдарованих творчих студентів та митців, які здобули звання переможця (лауреата) на всеукраїнських, міжнародних конкурсах, олімпіадах, інших культурно-мистецьких змаганнях. Своєю творчістю внесли значний авторський доробок у сфері мистецтва, літератури, музики, народної творчості, архітектури, популяризації традиційної культури українського народу та рідного Закарпаття. Про це йдеться на сайті Закарпатської обласної ради.

Таку пропозицію депутати облради озвучили у рамках підготовки матеріалів чергової сесії, запланованої на 16 листопада. Також депутати розглянули проєкт рішення про затвердження положень про стипендії обласної ради та обласної державної адміністрації для талановитих, перспективних спортсменів, про грошову допомогу кращим спортсменам Закарпатської області – переможцям та призерам державних і міжнародних змагань, їх тренерам та про склад конкурсної комісії з питань призначення стипендій та винагород талановитим, перспективним спортсменам Закарпатської області.

 Крім того, серед профільних питань: Про утворення комунального закладу «Палац спорту «Юність» Закарпатської обласної ради на базі теперішнього однойменного спорткомплексу. Заклад створюється з метою ефективного використання спортивних споруд, сприяння розвитку масового і професійного спорту; гармонійного розвитку особи, зміцнення здоров’я та формування здорового способу життя засобами фізичної культури та спорту; розвиток та удосконалення здібностей особи в обраному виді спорту.

 У порядку контролю на засіданні заслухано звіт управління внутрішнього аудиту виконавчого апарату обласної ради «Про результати аналізу з питань фінансово-господарської діяльності комунального закладу «Закарпатський обласний художній музей імені Й. Бокшая» облради. Члени комісії висловили пропозиції як «оживити» життя музею, приміром додати його у туристичний шлях по Ужгороду, організовувати відвідини учнівської та студентської молоді, а також вжити інших заходів, які б спонукали надавати закладом платні послуги тощо.

 У ході засідання члени комісії обговорили й інші питання, які виносяться на розгляд пленарного засідання 12-ї сесії обласної ради VІІІ скликання.

 Озвучені рекомендації та пропозиції будуть опрацьовані належним чином. У роботі комісії узяли участь: Едгар Токар – заступник голови комісії, Юрій Покорба – секретар комісії, Василь Федурцьо, керуюча справами облради Мирослава Ливч, керівники профільних департаментів ОВА – Мар’яна Марусинець та Євген Тищук, представники виконавчого апарату облради.
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024