Від початку року на Закарпатті трапилося понад 1300 ДТП

15 Листопада 2023, 11:07
ДТП 401
ДТП

Від початку року на території обслуговування Управління патрульної поліції в Закарпатській області трапилося 1 398 дорожньо-транспортних пригод, 190 з них – із потерпілими. 

Однією з найпоширеніших причин аварій є перевищення швидкості. Про це на брифінгу розповіли представники патрульної поліції Закарпаття. 

За день на автошляхах області фіксують близько 130 таких порушень. Від початку року патрульні вже зареєстрували понад 36 тисяч випадків перевищення швидкісного режиму.

Часто автопригоди стаються й через недотримання дистанції, порушення правил маневрування, проїзду перехресть, невиконання вимог і сигналів регулювальника та керування транспортними засобами у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

«За цей тиждень у нас уже складено приблизно 70 матеріалів у сфері безпеки дорожнього руху, які стосуються пасажирських перевезень, обов’язкового технічного контролю транспортних засобів. Багато матеріалів складено щодо утримання вулично-шляхової мережі на автодорогах області, зокрема й на М-06. Також зафіксовані порушення у сфері господарської діяльності – це робота без ліцензії, порушення щодо перевезення вантажів та небезпечних вантажів», – зазначила заступниця начальника обласного УПП Віта Копинець.

Своєю чергою речник патрульної поліції Закарпаття Ернест Завадський підкреслив, що в осінній та весняний періоди ДТП часто трапляються через малопомітність пішоходів чи велосипедистів, які не мають світловідбивних елементів:

«Ми щоразу наголошуємо: позначайте себе на дорозі. Використовуйте світловідбивні елементи та флікери, адже завдяки їм водії на дорогах значно швидше і краще помічають пішоходів або велосипедистів і можуть відреагувати. 25-30 м – це відстань, за якої пішохід видимий для автомобіля з увімкненим ближнім світлом фар. Якщо використовувати світловідбивальні елементи, то ця відстань збільшується до 130-150 м».

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024