Екотеатр допомагає навчати ужгородських школярів енергозбереженню

16 Листопада 2023, 11:10
Екотеатр допомагає навчати ужгородських школярів енергозбереженню 442
Екотеатр допомагає навчати ужгородських школярів енергозбереженню

Екотренери Інституту еколого-релігійних студій провели в Ужгородській гімназії № 13 лекцію до Міжнародного дня енергозбереження.

Про це пише Інформаційна служба IERS.

Вчителька початкових класів Сімона Бондарєва розкривала та висвітлювала тему заходу через театральну гру, використовуючи ляльки-рукавички із сету для екотеатру «Пізнавай світ разом з нами!» для кращої комунікації з дітьми та привернення їхньої уваги до важливості раціонального використання ресурсів електроенергії. У такий спосіб педагогиня прагнула донести ідею, що це дасть змогу потроху знижувати рівень забрудненості навколишнього середовища та заощадити ресурси.

Розпочала урок пані Сімона з християнської молитви та навчання дітей робити знак святого Хреста. Після цього  до діток завітав вже знайомий їм гість Екосик, який повідомив, що наша планета стоїть на порозі екологічної катастрофи.

Разом із героєм сету учні дізналися, звідки бере початок електрика, та перевірили це на практичному досліді за допомогою маленьких папірчиків і пластмасової ручки. Також Екосик розповів, що таке корисні копалини, як вони використовуються в електроенергетиці, та пояснив, чим таке використання шкодить навколишньому середовищу. Дітям пояснили, що, по-перше, корисні копалини є надзвичайно цінними, адже утворювалися сотні мільйонів років, а закінчитися можуть вже в межах найближчих десятиліть. По-друге, використання такого джерела енергії призводить до забруднення довкілля, у чому діти знову ж таки переконалися завдяки досліду.

Після цього учні взялися за пошук альтернативних джерел енергії та пропонували використовувати силу вітру, енергію падаючої води, сонця, біологічне паливо тощо. Всі свої ідеї діти зібрали в перелік простих кроків до збереження енергії та занотували їх у мініблокноти у формі лампочки, які самі ж виготовили у підсумковому майстер-класі на уроці.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024