В Ужгороді презентували екоквест «Карпати в небезпеці – Степан іде на допомогу»

16 Листопада 2023, 12:08
В Ужгороді презентували екоквест «Карпати в небезпеці – Степан іде на допомогу» 300
В Ужгороді презентували екоквест «Карпати в небезпеці – Степан іде на допомогу»

У Закарпатському академічному обласному театрі ляльок «Бавка» відбулася презентація пригодницько-пошукового екоквесту «Карпати в небезпеці – Степан іде на допомогу». Квест розроблений театром спільно з Інститутом еколого-релігійних студій для залучення дітей до охорони навколишнього середовища через поєднання гри та екоосвіти.

Про це інформує Інформаційна служба IERS.

Розпочалася активність зі знайомства всіх учасників, після чого актори театру занурили дітей у казкову історію. Учасники дізналися, що в Карпати прийшла біда: перестали співати птахи, рости квіти та дерева, зникли всі тварини, річки та ліси вкрило сміття – люди не знають, як врятувати природу.

На допомогу їм прийшов допитливий хлопчик Степан із казкової країни Квадратляндії та разом із дітьми взявся рятувати довкілля, вирушивши в подорож. На шляху їм траплялось багато перешкод. Щоб подолати їх, діти пригадували, де живуть і чим харчуються різні тварини, впізнавали рослини за описом і формою, розв’язували головоломки, складали кросворд і грали в інші різноманітні забави.

За кожний пройдений етап учасники отримували літери, з яких у підсумку склали словосполучення-заклик «Бережи довкілля!». Наприкінці захопливої «мандрівки» дітей нагородили дипломами знавців та охоронців природи, розмальовками «Пригода Степана в Квадратляндії» і солодкими призами. Учасники отримали багато позитивних вражень, навчилися працювати в команді, а головне – зрозуміли, як люди шкодять природі та як можуть її зберегти.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024