В Ужгороді діятиме Програма регуляції безпритульних тварин

16 Листопада 2023, 14:00
Безпритульні тварини 488
Безпритульні тварини

У 2024-2026 роках в Ужгороді діятиме Програма регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами. Проєкт рішення підтримали 16 листопада, депутати на сесії міської ради. 

Про це повідомили у пресслужбі відомства. 


Як ідеться у супровідній записці, неналежний догляд за домашніми тваринами (самовигул) та неконтрольована кількість безпритульних тварин призводить до збільшення їх популяції, погіршення епідеміологічної та епізоотичної ситуації в Ужгородській міській територіальній громаді, байдужого, негативного, жорстокого ставлення до тварин.

Оскільки на вулицях міста досі залишається вагома кількість тварин, є необхідність у міській цільовій Програмі, яка спрямована на ефективний контроль із зменшення чисельності безпритульних тварин в Ужгороді гуманними методами, зниження соціальної напруги і рівня конфліктності, які викликані ситуацією з безпритульними тваринами.

Основною метою Програми є зменшення кількості безпритульних тварин у місті та їх реєстрація, адопція безпритульних тварин, вживання заходів щодо захисту тварин, створення безпечних та комфортних умов життя людей та співіснування людей, котів і собак у місті.

Зменшення кількості безпритульних тварин здійснюватиметься  «Центром поводження з тваринами» Ужгородської міської ради шляхом проведення відлову, біостерилізації з післяопераційною перетримкою, щеплення, профілактичної обробки, лікувальної терапії за необхідності, адопції або повернення безпритульних тварин у ареал попереднього перебування.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024