В Ужгороді провели виставку кішок «Міс-кіс»

01 Грудня 2023, 14:07
Кіт Лео 224
Кіт Лео

 

 

Виставку-конкурс «Міс-кіс» проводили в палаці дітей та юнацтва «Падіюн» в Ужгороді. Участь в ній взяли близько тридцяти кішок.

Про це розповіла організаторка заходу Тетяна Кузміська, пише Суспільне. За її словами у виставці-конкурсі взяли участь як породисті кішки, так і безпородні.

Серед учасниць виставки п’ять кішок, яких вивезли з зони бойових дій. Зокрема однорічна кішка Міллі та кіт Лео бенгальської породи, яких волонтери вивезли з-під обстрілів.

«Її викинули у мішку на звалищі недобросовісні хазяїни і за інформацією волонтерів вони, мабуть, її били. Кицька пережила минулого року і обстріли, і війну, бойові дії. Вона досить ляклива зараз, боїться гучних звуків, але завдяки волонтерам, а саме Ірині Мурзі, вона її врятувала. Я побачила на сторінці у фейсбуці, що ця мила кицька з такими милими, гарними оченятками шукає дім. Ми зв’язалися з волонтерами і вони нам її надіслали поїздом», — розповіла власниця кішки Міллі Ольга Заєць.

За словами Тетяни Кузміської, виставку-конкурс «Міс-кіс» в палаці дітей та юнацтва «Падіюн» в Ужгороді проводять понад двадцять років. Цьогоріч переможців визначали по чотирьом номінаціям – породисті, безпородні, юніори.

«У нас були коти з Нікополя, з Дніпра, з Ірпеня. Обирали «Міс-Кіс» діти глядацькими оплесками найбільшу кількість обрали. Всі, хто брав участь, це понад тридцять учасників, отримали призи від спонсорів. По номінаціях, у нас завжди є чотири номінації, а зараз були місця – глядацькі симпатії, вподобайками вирішили у фейсбуці і лайками», — розповідає Тетяна Кузьмінська.

 

Супер-приз від журі отримав бенгальський кіт Лео, якого перевезли з Сєверодонецька.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024