Майже 8000 повідомлень про домашнє насильство зафіксували на Закарпатті від початку року

12 Грудня 2023, 15:08
Насильство 406
Насильство

На Закарпатті з початку 2023 року поліцейські отримали майже 8000 заяв та повідомлень про вчинення домашнього насильства. Це на 22 % більше, ніж минулого року.

Детальніше про те, з чим пов'язане збільшення кількості випадків домашнього насильства, в ефірі «Суспільне. Спротив» розповіла речниця Нацполіції в Закарпатській області Ганна Дан.

«У першу чергу збільшення випадків домашнього насильства свідчить про те, що люди перестали замовчувати про цю проблему, почали звертатися по допомогу. Вони розуміють, що можуть її отримати, тому перестають терпіти й мовчати. Звертаються до поліції як і потерпілі від домашнього насильства, так і свідки злочину», — повідомила речниця.

За її словами, найбільше випадків домашнього насильства зафіксували у Тячівському районі. Якщо говорити у плані гендеру, то надалі спостерігається тенденція, що переважно жінки стають жертвами насильства. Проте трапляються такі випадки, коли насильство вчиняється й щодо чоловіків.

«Кожен працівник поліції, який здійснює виїзд за викликом, точно знає і розуміє механізм своєї роботи у будь-яких ситуаціях. Зараз у нас почали створювати спеціальні сектори у районних відділках поліції, які направлені реагувати виключно на випадки домашнього насильства. Це фахівці, які пройшли спеціальне навчання. Вони також займаються обліком таких родин, тобто їх робота не закінчується тим, що вони зробили виїзд, склали адміністративний протокол. Вони й надалі продовжують працювати з цією родиною, кривдником, намагаються коригувати його поведінку, якщо це звичайно можливо», — зазначила Ганна Дан.

На території області фіксуються випадки, коли постраждалими від домашнього насильства є діти. Трапляються й такі випадки, коли неповнолітні стають не тільки жертвами, але й безпосередньо вчиняють домашнє насильство. Правоохоронці намагаються приділити найбільше своєї уваги підліткам, оскільки у цьому віці ще можливо якось вплинути на їх поведінку у майбутньому, додала речниця Нацполіції.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024