Ужгородський міськрайонний суд обрав запобіжний захід депутату, який підірвав гранати на сесії Керецьківської сільради

17 Грудня 2023, 20:45
Запобіжний захід 487
Запобіжний захід

Обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави щодо 54-річного громадянина України, діючого депутата Керецьківської сільської ради Хустського району Закарпатської області VIII скликання, що підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 258 КК України. (Терористичний акт).

Про це пише Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області.

З матеріалів досудового розслідування вбачається, що 15.12.2023 з метою впливу на прийняття рішень, чи вчинення або невчинення дій керівництвом Керецьківської ОТГ Хустського району, у підозрюваного, діючого депутата Керецьківської сільської ради VIII скликання, виник злочинний умисел на вчинення терористичного акту, а саме, вибухів у приміщенні сільської ради. 

З метою реалізації запланованого злочину підозрюваний, за невстановлених досудовим розслідуванням обставин, придбав 3 вибухові пристрої, схожі на гранати. 

Надалі, підозрюваний, разом з іншими депутатами прибув на засідання 24 сесії Керецьківської сільської ради VIII скликання. Перебуваючи на вказаному засіданні, підозрюваний намагався вплинути на прийняття рішень керівництва та інших депутатів, однак не досяг бажаного.  Після вказаного, ненадовго залишивши приміщення проведення сесії підозрюваний, повернувшись до сесійної зали, дістав з кишень куртки три вибухові пристрої та кинув на підлогу. У наслідок вибухів тілесні ушкодження різного ступеня  важкості отримали 23 особи, присутні в сесійній залі.

 В судовому засіданні, сторона обвинувачення зазначила, що один з потерпілих від отриманих ушкоджень помер, та клопотала про  обрання відносно підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави. 

 Своєю чергою сторона захисту та підозрюваний проти задоволення клопотання прокурора не заперечили. 

Нагадаємо, 15 грудня в селі Керецьки під час сесії сільради депутат з «Слуги народу» Сергій Батрин підірвав гранати.

 

Йому вручили підозру в скоєнні теракту. Чоловік також залишив записку в себе вдома. Її вивчають слідчі.

Департамент охорони здоров'я ОВА отримав доручення організувати супровід лікування постраждалих від вибуху, забезпечити всіма необхідними медичними засобами, організувати роботу із сім’ями поранених, написав голова Закарпатської ОВА Віктор Микита. Скликали термінове засідання Ради оборони області для прийняття оперативних рішень.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024