На пунктах пропуску «Ужгород» та «Лужанка» встановлять нові модульні конструкції

10 Лютого 2024, 09:15
Модульні конструкції на кордоні 808
Модульні конструкції на кордоні

У пресцентрі Закарпатської ОВА відбувся брифінг на тему: «Модернізація службових приміщень у пунктах пропуску на ділянці Чопського і Мукачівського загонів та пов’язані з цим зміни у здійсненні пропускних операцій».

Оновлення службових приміщень для співробітників Державної прикордонної служби та Державної митної служби України проводиться у рамках реалізації міжнародного проєкту агенції USAID «Економічна підтримка України» на території пунктів пропуску «Ужгород», «Чоп (Тиса)» та «Лужанка». Про це пише Держприкордонслужба.

З метою безперебійного пропуску осіб та транспортних засобів на час заміни модульних конструкцій, вживатимуться заходи із забезпечення належних умов проходження контрольних процедур для учасників міжнародного руху.

Керівники відділів організації прикордонного контролю штабу Чопського і Мукачівського прикордонних загонів Ганна Воробець та Ігор Сірий розповіли, зокрема, що у пункті пропуску «Ужгород» оформлення легкових автомобілів тимчасово здійснюватиметься через вантажний термінал. Автотранспорт, що прямуватиме на в’їзд в Україну, на потрібний напрямок скеровуватиме прикордонний наряд. Автівки, які рухатимуться на виїзд з України, скеровуватимуться співробітниками Нацполіції у рамках взаємодії. Відповідні зміни внесли до технологічної схеми пропуску.

У пункті пропуску «Лужанка» оформлення автотранспорту на час проведення робіт здійснюватиметься у реверсному порядку без збільшення часу на проходження контрольних процедур. 

Змін у порядку руху автомобілів у пункті пропуску «Чоп (Тиса)» наразі не передбачається.

Планується, що роботи із заміни модулів триватимуть до кінця березня цього року. Оновлені службові приміщення дозволять здійснювати процедури прикордонного та митного контролю у більш комфортних умовах як для інспекторського складу, так і для подорожніх.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024