Закарпатська кухня: рецепт левеша з зеленим горошком по минайськи

07 Серпня 2024, 15:00
Рецепт левеша з зеленим горошком по минайськи 162
Рецепт левеша з зеленим горошком по минайськи

Закарпаття – це не лише красиві пейзажі, але й неймовірно смачна кухня. Закарпатська кухня – це не просто їжа, це ціла культура зі своїми традиціями та секретами.

Таким чином на сторінці у фейсбуці «Кухня Закарпатська» поділилися рецептом левеша з зеленим горошком по минайськи.

Наводимо детальний рецепт:

Свіжий і ніжний зелений горошок краще їсти в сирому вигляді, але якщо готувати з нього варене блюдо, то цей суп буде найкращим вибором. Воно пряне, кремове та насичене вітамінами, але водночас легке, тому навіть у спеку не обтяжить шлунок.

Ще одна перевага полягає в тому, що він не містить молочних продуктів, лише овочі та трохи олії, тому ви можете сміливо готувати його, навіть якщо у вас непереносимість лактози. Незважаючи на те, що це крем-суп, ви можете варіювати консистенцію страви як завгодно: якщо ви віддаєте перевагу більш дрібним супам замість повністю шовковистої консистенції, тоді лише частково пюрируйте його в кінці.

  • 6 порц
  • 1 ст.л. олія
  • 1 цибуля, нарізана
  • 3 зубчики часнику, подрібнити
  • 2 моркви, нарізані кружечками
  • 2 стебла селери, нарізати
  • 2 ст.л. свіжого чебрецю
  • 1 ч.л. сіль
  • 1 щіпка перцю черн
  • півтора літра овочевого бульйону
  • 500 грам свіжого зеленого горошку

Розігрійте олію в середній каструлі, потім обсмажте в ньому цибулю, часник, моркву та селеру протягом 4-5 хвилин.

Додайте половину ч.л. сіль, перець і подрібнений чебрець, потім залийте бульйоном і доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і варіть на середньому вогні 15 хвилин або до повної м’якості овочів, потім додайте зелений горошок. Варіть ще 5 хвилин, потім, коли горох стане м’яким, зніміть з вогню.

Перелийте суп у блендер або пюрируйте до кремоподібного стану за допомогою блендеру. Додайте більше солі та перцю за смаком

Коментар
18/09/2024 Середа
18.09.2024
17.09.2024