Закарпатська кухня: рецепт левеша з зеленим горошком по минайськи
Закарпаття – це не лише красиві пейзажі, але й неймовірно смачна кухня. Закарпатська кухня – це не просто їжа, це ціла культура зі своїми традиціями та секретами.
Таким чином на сторінці у фейсбуці «Кухня Закарпатська» поділилися рецептом левеша з зеленим горошком по минайськи.
Наводимо детальний рецепт:
Свіжий і ніжний зелений горошок краще їсти в сирому вигляді, але якщо готувати з нього варене блюдо, то цей суп буде найкращим вибором. Воно пряне, кремове та насичене вітамінами, але водночас легке, тому навіть у спеку не обтяжить шлунок.
Ще одна перевага полягає в тому, що він не містить молочних продуктів, лише овочі та трохи олії, тому ви можете сміливо готувати його, навіть якщо у вас непереносимість лактози. Незважаючи на те, що це крем-суп, ви можете варіювати консистенцію страви як завгодно: якщо ви віддаєте перевагу більш дрібним супам замість повністю шовковистої консистенції, тоді лише частково пюрируйте його в кінці.
- 6 порц
- 1 ст.л. олія
- 1 цибуля, нарізана
- 3 зубчики часнику, подрібнити
- 2 моркви, нарізані кружечками
- 2 стебла селери, нарізати
- 2 ст.л. свіжого чебрецю
- 1 ч.л. сіль
- 1 щіпка перцю черн
- півтора літра овочевого бульйону
- 500 грам свіжого зеленого горошку
Розігрійте олію в середній каструлі, потім обсмажте в ньому цибулю, часник, моркву та селеру протягом 4-5 хвилин.
Додайте половину ч.л. сіль, перець і подрібнений чебрець, потім залийте бульйоном і доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і варіть на середньому вогні 15 хвилин або до повної м’якості овочів, потім додайте зелений горошок. Варіть ще 5 хвилин, потім, коли горох стане м’яким, зніміть з вогню.
Перелийте суп у блендер або пюрируйте до кремоподібного стану за допомогою блендеру. Додайте більше солі та перцю за смаком