Пролітаючи над Ужгородом: Горянська Ротонда, вражаючий політ відеографа Тимофія Шмайди

08 Вересня 2021, 15:12
Фото з місця події 904
Фото з місця події

Інтернет-видання Район.Ужгород відкриває рубрику «Пролітаючи над Ужгородом», в якій кліпмейкер та відеограф Тимофій Шмайда демонтруватиме свої відеороботи польоту над містом та різними локаціями Ужгородщини з дроном в різні пори року та час доби. 

Сьогодні ми покажемо вам Горянську Ротонду всередині та зовні в максимальній якості.

Горянська ротонда — одна з пам'яток архітектури національного значення. Розташована на останньому пагорбі Карпат на околиці Ужгорода. Походження та вік ротонди невизначені до сьогодні.

Сьогодні Горянська церква Покрови пресвятої Богородиці (недавно була перейменована) — це шестикутна будова, в товщу стін якої врізано шість навпівкруглих ніш із трьома вікнами, зверху на будові лежить полегшений тамбур із шістьма вікнами. Та чи не найпривабливішим є те, що внутрішні стіни розписані у ХІV ст. художниками в стилі італійської проторенесансної школи Джотто.

Тимофій Шмайда – оператор/кліпмейкер. Родом з міста Ужгород. Про свій потяг до зйомок та монтажу відеокліпів ділиться з Район.Ужгород: 

Можливо, це великий план Тимофей Шмайда, борода та на відкритому повітрі

«Як такого зацікавлення  відеозйомками у мене особливо не було, але я почав займатись коптерами, а саме будувати їх. Пізніше встановлював на них камери, і з цього усе розпочалось. Далі вже техніка розвивалась, і я старався встигати за нею. Власне, розпочинав із аерозйомки, і по сьогодні це моє основне заняття, а камера це вже як додатково», – каже Тимофій. 

 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024