Лише м’ясо та спеції: в Ужгороді виготовляють поживні снеки

11 Грудня 2023, 16:21
Олександр Пацкан робить натуральні снеки з м'яса Реклама 1505
Олександр Пацкан робить натуральні снеки з м'яса

Олександр Пацкан з Ужгорода відкрив виробництво чипсів з м’яса «Крафтяр» рік тому, вже під час повномасштабного вторгнення. Підприємець не побоявся труднощів і самотужки вчився, аби приготувати не тільки поживний, а й натуральний перекус.

Нещодавно підприємство стало фіналістом проєкту START SPAR для підприємців, які виробляють унікальний продукт та прагнуть вийти на новий рівень у бізнесі.

Про те, чим його чипси відрізняються від звичайних м’ясних джерок, яке м’ясо та спеції необхідні для їх виготовлення та чому такі перекуси варто мати вдома взимку, підприємець розповів Район.Ужгород.

Незвичайні чипси з натуральних продуктів, 

які відрізняються від джерок

За словами Олександра Пацкана, майже два роки тому він відкрив магазин, де продавав курятину і свинину, які закуповував у фермерів.

«Через велику конкуренцію торгівля йшла не дуже. Довелося переорієнтуватися на виготовлення стейків сухої витримки. Згодом у нас з дружиною Іриною  виникла ідея виготовляти чипси із м'яса», – розповів Олександр.

Читайте також: Енергетичні батончики без цукру: підприємець з Львівщини виготовляє корисні перекуси за власним рецептом

Перед запуском виробництва Олександр прорахував всі плюси та мінуси, орендував приміщення та за власні кошти закупив необхідне обладнання.  

Головна «фішка» його виробництва – дегідрація, тобто позбавлення шматочків м’яса від зайвої вологи, на спеціальних сушках.

Снеки «Крафтяр»
Снеки «Крафтяр»

«Спочатку м'ясо тонко нарізаємо, сушимо його декілька годин, воно втрачає вологу, потім до підсушених шматочків додаємо натуральні  спеції й пакуємо», – розповів Олександр про особливості виробництва.

Наразі «Крафтяр» виготовляє чипси із курки, індички, яловичини та свинини. Для виготовлення снеків обирають певні частини м’яса. Так, для чипсів зі свинини беруть корейку, із яловичини – вирізку, з індички та курки – виключно філе. 

До кожного виду чипсів додають свою натуральну приправу, наприклад, до курки – куркуму, до яловичини – часникову сіль.  

Чипси від «Крафтяра» дуже тоненькі, за розміром та товщиною вони майже такі, як і картопляні. Цим і відрізняються від звичайних джерок. 

Чипси
Чипси

Читайте такожБез жирів та шкідливих добавок: підприємець з Луцька виготовляє античипси з лаваша

«Крім того, такий снек містить велику кількість протеїну. Крім натуральних спецій, у продукті немає ніяких консервантів чи барвників», – додав Олександр.

Поживний перекус із тривалим терміном зберігання

Наразі на виробництві працює чотири людини, які кожного місяця виготовляють понад дві тисячі пачок поживних снеків.

Знайти м’ясні чипси можна у багатьох магазинах Закарпатської області, місцевих мережах супермаркетів Alma, Антоніо. Крім того, продукт продають через сайт ROZETKA

Завдяки проєкту START SPAR ці корисні снеки продаються у мережі супермаркетів SPAR, адже бренд потрапив у десятку фіналістів. А у разі перемоги буде на полицях по всій Україні ще пів року.

Олександр Пацкан також найближчим часом планує продавати снеки у мінібарах готелів та кінотеатрів. Пачка чипсів в роздріб коштує від 75 до 100 гривень, в залежності від виду м’яса. 

Чипси «Крафтяр»
Чипси «Крафтяр»

Читайте також: З Києва – на Рівненщину: подружжя підприємців перевезли кавовий бізнес у Демидівку

Спочатку особливою популярністю користувалися чипси з курки та свинини, згодом зросли продажі всіх видів, однак зі свинини купують рідше.

За словами Олександра, частіше його обирають підлітки та молодь. Хоча цей продукт може стати незамінним для будь-кого взимку, в умовах можливих вимкнень електроенергії, бо їх можна тримати вдома без холодильника.  

М’ясні снеки мають термін придатності у пів року та зберігаються при кімнатній температурі.

«Наші чипси довго не псуються, бо містять мінімальну кількість вологи. Ми досліджували їх на експертизі, за результатами якої чипси можна зберігати саме стільки часу і навіть довше», – розповів підприємець.

Читайте також:  Без шкоди для людей, природи та тварин: на Дніпропетровщині вирощують органічний амарант

 

Олександр Пацкан дізнався про конкурс від SPAR із соціальних мереж. Він зізнався, що встиг подати заявку на участь у передостанній день конкурсу і не дуже вірив, що стане фіналістом. 

Придбати м'ясні чіпси «Крафтяр» від Олександра Пацкана протягом грудня можна у супермаркетах SPAR за адресами:

  • Волинська область, місто Володимир, вулиця Ковельська, 132;
  • Волинська область, місто Луцьк, вулиця Конякіна, 7а;
  • Житомирська область, місто Бердичів, вулиця Житомирська, 113;
  • Івано-Франківська область, місто Івано-Франківськ, вулиця Січових Стрільців, 78;
  • Київська область, селище Ставище, вулиця Цимбала Сергія, 13/1;
  • Львівська область, місто Львів, вулиця Кульпарківська, 64а;
  • Полтавська область, місто Полтава, вулиця Головка, 15;
  • Рівненська область, місто Вараш, вулиця Енергетиків, 19;
  • Харківська область, місто Харків, вулиця Кооперативна, 1а;
  • Львівська область, місто Борислав, вулиця Трускавецька, 125.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024